Morsahopp!


Jag har lagat en utsökt linssoppa och insupit den medan jag kollade på Dokument Inifrån: "Rör inte min sup!" som jag den senaste veckan ett flertal gånger blivit uppmanad att se. Jag och mina kära fältkompisar ska skriva om Östermalmsföräldrars inställning till deras döttrar och alkohol. Dokumentären jag såg till maten handlar om Sverige och alkoholen. Om hur svenskar i alla lägen prioriterar barnens bästa, utom just när det gäller vanliga människors drickande. Flera barn intervjuades, och de kunde alla noga redogöra för hur vuxna blir av alkohol - att vuxna klarar av att dricka ungefär två glas, sen blir de konstiga. Det var en väldigt intressant och bra dokumentär som jag varmt kan rekommendera.


Annars funderar jag mest över litteratur om föräldraskap, tonårstjejer och alkohol och försöker att inte stressa upp mig över det knappa tidschemat. Hitills har det gått ganska bra.

Det är något med den här tiden på året. Jag blir så trött och halvt avsocialiserad. Jag vill mest ligga hemma i min säng med tända ljus och mjuk musik eller en tv-serie rullandes i bakgrunden. Människan är ändå så nära naturen fast vi flytt in i betongen. Det går inte att undvika årets rytm hur många julgransbelysningar och neontomtar vi än hänger upp i träden (inte för att jag sett så många neontomtar i träd, men det blev en bra mening tyckte jag).





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0