Datafanata

Basta! Nu har jag äntligen stoppat mig själv! Jag får lätt något besatt över mig när jag sätter igång ett projekt. Huvudfokus i mitt liv just nu är "Operation ladda över all skit jag bryr mig om på datorn till hårddisken". För tillfället är det itunes-biblioteket som ska överföras. Jag har alltså all min musik på itunes och inte i olika mappar som pc-användare tenderar att ha. Så nu måste jag sitta och skapa mappar på hårddisken för att allt inte ska bli en enda röra. Det finns säkert något smartare sätt om man är mer datakunnig, Men för mig är det den långa vägen att vandra. Det känns som att mina ögon ska hoppa ur sina hålor och in i datorn, Så nu satte jag stopp för min egen framfart. och började blogga i stället. Vore väl mer förnuftigt att slänga datorn i väggen och langa på en stillsam vinylskiva för att lugna min fanatism. Men så mycket självkontroll hade jag inte.

Men jag har ingen fantasi att komma på något att skriva om. Så jag slutar nu.

Från sömn mot öl

      
Jag kom hem. Jag sov. Och nu är det dags att röra sig ut i Stockholms mörka nattliv. Egentligen lockar sängen mer, men jag vet att det blir bättre så fort jag får frisk luft i lungorna och langar partysounds i mobilen. Och tentornas förfärdigande måste ju firas. Nu försöker jag peppa med Biggies "Biatch!!!" Ibland undrar jag hur jag kan lyssna på en låt där refrängen går "All I want is hoes, big booty hoes!" Undrar vad Anna Björk skulle säga om mitt val av förfestmusik. Undrar vad Johanna 17 skulle sagt om Johanna 24:s val av uppvärmare. Skönt att Lil' Kim langar lite brudkraft mellan varven.

It was a good helg!

Vilken helg det har varit. Det har varit en sån där helg som man minns och kommer ihåg. Det är därför det inte blivit så mycket bloggande av. Det är ju så, att min största produktion av blogginlägg sker när jag är uttråkad, det vill säga när jag sitter vid datorn och inte har något bättre för mig, det vill säga borde plugga. Nu har jag haft så mycket vettigt för mig att det inte blivit något skrivande av alls.
I fredags var jag en mycket förnuftig och realistisk datoranvändare och gick till Teknikmagasinet (detta är inte produktplacering eller sponsring. Jag tjänar inga pengar på denna enkla blogg. Jag försöker bara ge en mer målande och detaljrik bild av mitt liv) och inhandlade en extern hårddisk. Nu är jag 500 gig rikare och 799 riksdaler fattigare. Men förhoppningsvis kommer jag vid en framtida datorkrasch bejubla min framsynthet. Nu sitter jag och försöker fnula ut hur jag ska gå vidare med hårddisken. Jag måste fatta beslut angående en eventuell formatering för mac (Inte heller detta är dold reklam. I alla skrivböcker står att det är bättre att skriva "en grön volvo 240" istället för bara "en bil". Därför följer jag rådet och skriver datorns märke istället för bara "min dator". Jag hoppas ni förstår att jag på intet sätt är köpt av det stora företaget). Jag vill ju vara en stark kvinna och besegra tekniken utan en mans hjälp. Jag vill ju klara mig själv. Men jag kanske kan få rådfråga en karl om jag är på rätt spår? Användarmanualen är ju trots allt på engelska. 

                                 

Fredagsnatten gjorde jag min The Shining-debut. Jag beskådade den tredje skräckfilmen i min skräckfilmskarriär. Efter att Psycho gav mig duschfobi har jag hållit mig till de mer filosofiska och väna filmerna. Men The Shining var så fruktansvärt bra, jag låg klistrad och tänkte inte på något annat under hela filmen. Varenda filmrutan hade en mening. Varenda replik hade en tanke bakom sig. Det var minimalism som skapade världar. Den var genialsik, film när den är som bäst. Jag har ännu inte märkt av något annalkande badkarsfobi efter badkarsfilmen i The Shining. Förhoppningsvis har åren gjort mig mindre mottaglig för hemska intryck.

                                       

I lördags blev det promenad på Djurgården och återupplivande av gamla minnen. Jag spanade efter vildvittror och besökte "Stubbegubben". Det var vackert även om allt inte var lika magiskt som när jag lekte där som femåring. Vi hade med oss de smarrigaste mackorna och varmchoklad. Energin lagrades inom mig.

På kvällen var det fylleslag av stora mått. Det började med youtubeorgie av hiphopvideor i Rågsved, gick via en väns imaginära mopedtur och introtävling på tuben till ett knökad Söderkällare vidare som ett lämmeltåg på Götgatan. Det kändes som att alla var där (utom emigranter och barnaföderskor och småsystrar). Det var telefonsamtal mellan olika utposter för att hålla ihop sällskapet. Det var en kväll som kommer att gå till historien.

Denna dag som idag är har jag ätit pizza och tittat halvhjärtat på en knarkfilm med Johnny Depp som var sig väldigt olik.

            

Nu makar jag pannakakor för stilla min hunger och få matsäck till morgondagens mastiga skoldag. Jag sitter här i stekoset och tänker på hur nöjd jag är med mitt liv just i denna sekund.

Jag citerar Ice Cube
"Drove to the pad and hit the showers
Didnt even get no static from the cowards
Cause just yesterday them fools tried to blast me
Saw the police and they rolled right past me
No flexin, didnt even look in a niggaz direction
As I ran the intersection
Went to $hort dogs house, they was watchin yo! mtv raps
Whats the haps on the craps
Shake em up, shake em up, shake em up, shake em
Roll em in a circle of niggaz and watch me break em
With the seven, seven-eleven, seven-eleven
Seven even back do joe
I picked up the cash flow
Then we played bones, and Im yellin domino
And now I am yelling dominoes
Plus nobody I know got killed in south central l.a.
Today was a good day"

(Även detta har en tanke och koppling till helgens äventyr. Jag har nämligen lärt mig att samplingen i "It Was a Good Day" är från en Isley Brother låt).

Plugga...

                               

Som en illustration till hur mitt liv ser ut just nu och några timmar till har jag gjort en "cover" på Helt Offs hit "Jobba". Min "cover" heter ""Plugga"

plugga, plugga på du måste plugga
för att få det att gå runt, aaah
jaa, för att få det att gå..
slita, slita på du måste slita, fastän bördan den e tung
aaah, fastän bördan den e..
plugga, plugga på du måste plugga
slita på du måste, aah eeey
passa på när du e ung

plugga sent i går kväll
ingen öl, satt här själv
har fått nog upp till hit
bytte stil ny taktik
jag vill bara bara sova
huvudet på kudden stoppa täcket under tårna
chilla den lit greppa fjärkontollen
kolla lite snabbt se när zlatan kickar bollen
lite lugn lite frid
schemalagt tidsfördriv
täcket stort litet kliv
bort från allt skiter i
ville bara bara ut till söderkällarn
svepa några öl i vänners atmosfär
sitta utan klocka i vår egen lilla värld å
aldrig mera stoppas av problem eller besvär

glöm det man du kan plocka upp din egen skit
det e så det e
så kom eller förbli
helt off

plugga, plugga på du måste plugga
för att få det att gå runt, aaah
å det går ja ja ja ja ja, för att få det att gå..
slita, slita på du måste slita, fastän bördan den e tung
aaah, oj oj, fastän bördan den e..
plugga, jag sa plugga på du måste plugga
slita på, aah, oj oj
passa på när du e ung

Originalet kan behöras på: http://www.myspace.com/heltoffline


"Ett ghetto värre än Rågsved"



Jag har skrynklat min hjärna blodig och snackat min tunga torr idag. Och gått en härlig promenad på söder. Eftersom min inspiration att författa är lika med noll publicerar jag en bild i vilken man anar "ett ghetto som är värre än Rågsved" (ja då måste där ju vara fruktansvärt...) enligt min promenadkamrat. Själv har jag ingen uppfattning om området ifråga, men det ligger tydligen på ett sopberg, så där luktar as, och man måste gå runt ett berg "i typ en kvart" för att komma dit. Allt enligt initierade källor, som jag dock inte står till svars för om det skulle visa sig vara oriktig fakta. Fin bild, fin fotograf!



Mastermind

Jag trodde att jag skulle få en hysteriskt sammanbrott. Det började klia i benen, jag hoppade på stolen. Min hjärna kändes som att den skulle explodera. Det var en fucking bok till en av hemtentorna som jag inte visste hur jag skulle hantera. Jag kom inte på en enda idé om hur den kunde appliceras på verkligheten. Jag började känna mig lika desperat som när jag storgråtande fick min mamma rita en bild av en romersk befästning i mitt periodhäfte i årskurs fem. Det kändes som att det inte skulle gå, som att uppgiften var mer svår att genomrida än en kraftig storm under ett försök bestiga Mount Everest (det heter visst jetvindar där uppe måste jag tillägga, bara för att visa att jag vet). Men genom assistans av ett fantastiskt bollplank, ett äkta Mastermind, fick jag vind i seglen och red ut stormen (vilka talande bildmetaforer jag slänger mig med). Tack till Gramsci för hans smarta idéer om ideologi. Tack till min gedigna skolning i empirism och rationalism. Men mest tack till Tha Mastermind.
Jag har fått smak för detta med bildrebusar som illustration till mina inlägg.

    AKA    MHA    AKA  BLIR  


Nu är jag nöjd med mig själv. En dag av omstrukturerande av mitt itunes (när jag försöker undvika att plugga kan jag lura i mig själv att det är livsnödvändigt att lägga till bildmaterial till alla låtar i musikbiblioteket) har tillslut utmynnat i en färdig hemtenta. Nu kan med gott samvete ta lite ledigt i helgen. Yagga Yo! Yagga Yo! Honour to Marcus Garvey!!



Favoritvisit

                    

Det är galet! Det är konsert på G!! Det är Mos Def (nr 1 på snyggaste-rappare-listan) till stan. Ni som läst min blogg tidigare vet att han är en av mina absoluta favoritmänniskor. Inte nog med att han kommer. Det är Nas (nr 3 på listan). Det är De la Soul. Fucking helvete kommer tydligen inte EPMD som är med på restan av turnén. Men vem kan gråta när Mos dyker upp? Hoppas bara inte att han blir sjuk, som sist jag skulle se honom. Jag och Elin fick det tragiska beskedet när vi peppade till tusen närmade oss Uppsala Konserthus. Men slumpen kan ju inte vara så hård mot mig att han blir sjuk två gånger. 

http://www.guerillaunion.com/rockthebells/
    
                          



Time for sleeping och höga klackar

Jag har just lyckats komma hem levande från ett femtioårskalas. Inte för att kalasandet var särskilt vilt, men mitt tillstånd var så utmattat att jag trodde jag skulle somna på bussen och hamna på Karolinska Sjukhuset. Jag satt och stirrade i bordet hela middagen och försökte hålla ögonen öppna. När jag efter två timmar sa något för första gången på kvällen hejade madre mia på mig som att jag var ett misslyckat barn som för till slut öppnar munnen inför sin skolklass. Då insåg jag att jag inte hade så mycket att ge mer denna kväll, och spankulerade min väg. Nu sitter jag i min säng! Borde egentligen sova, men vill ju inte göra mina trognaste läsare besvikna genom att inte skriva något idag.

Idag har jag lyckats fastna med klacken på min sko (jag traskade för ovanlighetens skull runt på stan i höga klackar) i Åhlens dörrmatta. Jag fortsatte gå över trösken, men skon satt fast i mattan, så jag fick hoppa tillbaka efter den. De rutinerade klackskotanterna tittade småleende på mig och såg nöjda ut med att de hade bättre skillz när det gäller klackskoknatande. Det är ju värsta sporten att gå i klackar. Halva fokus går på att koncentrera sig på att röra sig något så när obehindrat. Jag tycker jag fått till en hyfsat avslappnad teknik - men ändock känner jag mig som en älg på styltor. 

          +               =      

En annan grej med att gå i höga klackar är alla blickar mina ben får. Det är verkligen märkligt hur ett par vader i högklackat kan få så många blickar på sig.

Nu är det dags för sömn. Eller "time for sleeping, no option, get asleep" som Yoko Ono skulle ha sagt om jag känner henne rätt (nu känner jag ju inte henne alls, så jag kan ha helt fel. Men en skiva som jag skrattat mycket åt får mig att misstänka att hon skulle kunna klämma fram något i den stilen)

God natt jord! (fast egentligen är det ju inte nattdags på hela jorden. Jag får rätta mig själv:) God natt Stockholm!!




Ny design

Yaggahojawopppp!
Min blogg har blivit skitsnygg!! Efter mycken möda och stort besvär - många utbytta html-koder och arga utrop ska jag nu smaska lavochack och jubla över att min blogg är snyggare än min myspace. För att matcha den nya layoutet och fira att det inte regnat idag publicerar jag en bild på ett vackert paraply. Det skulle för övrigt matcha outfiten jag ska ikläda mig imorrn när vi ska fira min farbrors femtioåriga födelsedag. 
           

För övrigt vill jag tipsa alla om att läsa inlägget i debatten om hiphopens eventuella kvinnoförtryck på swmn.blogg.se (länk bland mina länkar). Hon har skrivit exakt det jag tänk skriva. Nu när baby hann först så jag känner att det vore överflödig att jag ägnade min dyrbara (haha) tid åt att skriva det som redan formulerats bättre på min systerblogg.


Martin Luther King Jr


Fullt ös medvetslös

Vilket tempo - ingen vila ingen ro. Mitt liv känns något i den här stilen: 
Allt bara strålar bort, utåt från mitt centrum, och jag kämpar för att hålla mig kvar i min kärna. Det är så mycket att fokusera på samtidigt - tentor, jobb, kontaktmannaskap och tjejgrupp. Och femtioårsdagar och vänner jag vill träffa. Och så måste jag ju hinna äta och sova. Det är fullt ös medvetslös och jag längtar till på söndag då i alla fall tentorna är avklarade.

Hela helgen har gått åt till en tjejgruppsledarutbildning. Jag vill hjälpa unga tjejer att bli starkare och säkrare på sig själva, så de kan se sina möjligheter och inte blir låsta i en mall som handlar om något annat än att vara människa. Det ska bli skoj, spännande - men är också lite läskigt. Jag har ätit sjukt många bilar, mumsat kakor och prövat alla olika drycker i kaffeautomaten i lokalen vi var i. Allt var blaskigt och smaklöst, det slutade med att grönt té med honung avgick med segern - och då kom bara det varma vattnet från automaten. Jag kan inte förstå att man kan leva med gott samvete om man har skapat något så värdelöst som dessa kaffeautomater. Och jag kan inte förstå hur allt kontorsfolk står ut med att dricka papperssmakande kaffe och choklad dag ut och dag in. Det är så skabbigt äckligt!

Skepp å hoj!!!!



Snygga rappare (och en reggaeman)

Min telefon fungerar! Efter fyra välfungerande telefonsamtal och check av musikspelaren kan jag slå fast att i alla fall idag fungerar min dyrgrip till nalle. Det måste vara värmningen över spisen som gjort susen. I min glädjeyra vet jag inte vad jag ska ta mig till. Jag tror jag gör en lista. Det är ju en av mina favoritsysselsättningar, vilket kanske framkommit av tidigare inlägg. Eftersom det är fredagkväll och man då får vara ytig och utseendefixerad, och eftersom jag blivit inspirerad av Kelis förstaplacering på min lista från igår, och av ett klipp från filmen Beef (den borde ni alla se för övrigt, det är humor med alla rappare som tar sig själva på så enormt allvar) som vi fick titta på och diskutera under kulturvetarseminariet idag ska jag göra en lista över de snyggaste rapparna jag kommer på just nu. 

1. Alltid, alltid, alltid. Mos Def. Han är den ultimata mannen, till utseendet i alla fall. (Jag baxar bilden från syrrans blogg eftersom hon lagt beslag på den bästa) 

  


2. Lauryn Hill. för den coola stilen och mäktiga utstrålningen                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          


3. Nas. Jag kollade på videon till "One Mic" på youtube och blev alldelles nyförälskad.


4. Mapei. Som är så otroligt läcker i sin vansinniga stil. Och gett mig hopp om svensk rap.                                                         
                                                   

5. Nu ska jag göra en fuling och langa en reggaeartist på min rap-lista. Men Damian Marley måste få vara med. Han kämpar sig upp på en fjärdeplats, sina dreads och sin musikgenre till trots. Han bara måste in.                                   

6. Fantastiska Jean Grae som släppt en ny platta utan att jag märkt det. Jag lyssnar på den nu och drömmer om att hon ska komma till sverige med sina superhjältekrafter.        

7.Tuffast på listan, Keny Arkana. Jag glömmer aldrig natten i Beauvais (inget snusk, bara musik). Hon var helt fantastisk. Så liten, med så mycket vilja och kraft.                                                                                                     

8. För att inte framstå som en total wigger placerar jag Eminem på en hedrande sjundeplats. Han är ju ganska söt på den här bilden i all fall, lite lik Jake Gyllenthal ;P            

Dialog med listinslag

Som en hyllning till SWMN som nyligen förärat vår gemenskap av bloggare med sin permanenta närvaro har jag inbjudit nämna begåvning till en dialog i ett blogginlägg. Detta är alltså det unika mötet mellan Reflective och SWMN.

Reflective: Hej min sköna böna!
SWMN: Tjenixen! Wazza?
R: Jag tycker det är frustrerande att jag bestämt att vi inte får konversera verbalt utan bara litterärt. Det spruttlar av ord som vill komma upp ur halsen. Wazz up on ya side of da hood?
S: Här e re najs.. fast jag tycker det är på tiden att du tar dina lätta ben och hämtar da candy. Sen så tycker jag inte att du ska tjuvlyssna. 
R: Tjuvkika menar du? Jag tycker att jag bidragit tillräckligt till denna kvälls magfyllnad - jag har handlat, jag har dukat, jag har matlagat. Vill du ha chokladkakan - go get it!
S: Okej jag fattar vinken, jag är en snyltare.. Vad är det roligast som hänt dig idag?
R: Det kan jag inte berätta utan att lämna ut personer i min bekantskapskrets. Haha. Det händer inte så mycket när jag sitter och skriver tenta. Men en höjdare var när jag spelade "Ingenting händer" med Kalle Kath och Heli för dig. Ska jag sätta på någon musik nu förresten? Har du någon höjdpunkt att dela med dig av från dagens utbud av händelser?
S: Medan du satt och skrev fruktade jag att du skulle fråga mig detta.. Jag har inget svar. Dagen har hållit en jämn nivå- inga storartade bravagder och inga uppenbara bottennapp. Eftersom både du och jag har en viss förkärlek till listor (i alla fall du) så tycker jag att vi ska göra varsin lista. Du bestämmer tema!
R: Favoritkändisar just nu? Mest underskattade ord? Snyggaste färg på strumpor? Med motiveringar...
S: Jag har inga direkta favoritkändisar, men aja jag får väl spåna lite.. Snyggast färg på strumpor är juurtråkigt. 
Nr 3 Tema Favoritkändis blir Barack Obama för min del. 
R: Haha. Du gillar honom va? Men du glömde motivering... Min trea måste bli Kalle Kath. För hans fantastiska förmåga att formulera vardagens tristess till en förnämlig låt.
S: Okej, jag orkade inte motivera. Egentligen är jag och Obama rätt olika politiskt, men i jämförelse med Mc Cain framstår han som Guds räddande ängel. Obama har dock en del reformer som jag anser vara tvivelaktiga.. Men allt är bättre än den sure skallige mannen och hans anhang. 
Min nr 2 får bli Fredrik Wikingson, på grund av hans charmiga tilltal. 
R: Ajt. Jag väljer Betnér som två. Ajaj, bara män än så länge. Men det blir bättring på förstaplatsen. Jag tycker det räcker med att motivera valet av Betnér med ett citat från dagens påstan 

"Men du vill alltså lägga ner alla myndigheter?
– Inte alla kanske. Men de flesta. 

Vad tycker du att stat, kommun och landsting ska sköta?
– Jag tycker att det ska finnas skattebekostad sjukvård, utbildning, infrastruktur, polis, försvar. De stora samhällsnödvändiga funktionerna, Folkhälsoinstitutet är det bara att lägga ner. Och Vägverkets halva verksamhet är bara bullshit. En nollvision som man inte gör ett skit för att uppnå. Menar man allvar är det bara att sätta upp lysen, mitträcken och att bredda alla vägar så att ingen kan krocka. I stället håller man på med bälten. Det är ingen som överlever tack vare bälte. Ändå är det där man lägger insatsen."

Jag vill påpeka att jag inte vill ha anarki, men att jag tycker det var ett intressant uttalande av Mr B. 

S: MR Big eller? ahhahahahahahahahhahhahahahahahhahahahahahhahahaha (när jag skriver haha så ser jag mycket skum ut, tänk mr Bean goes en galen gris..)
Mina ettor är musiker: MIA och Chris Martin. MIA för att hon gör bra musik och har snygga kläder -  en cooling i ett nötskal. Chris Martin för hans musikaliska begåvning och hans tilltalande framtoning. Han verkar vara en hyvens prick.
R: Du är märklig du. Jag väljer också en sångerska, Kelis som etta. Min motivering är denna video:  http://www.youtube.com/watch?v=j6E5AI0Z06A
Ni får även en bild "på köpet": 

S: Jag tar med en bubblare på min lista: Bruno K Öijer, för att han gör allt för konsten. Gå in på youtube, han lever verkligen ut sin poesi!





Ett ödesdigert kvällsdopp

Man kan tänka sig att det inte skulle hända så mycket i en liten håla där det bara ryms en säng, ett bord och två stolar. Men här utspelas dramer på hög nivå. Igårkväll till exempel. Jag låg i sängen, hade just druckit ur en kopp te, nästan till botten. Jag hade en intressant msn-konversation om olika låtar som skickades fram och tillbaka genom Stockholms luftrum. Jag böjde mig ner efter hörlurarna till mobilen för att få bättre ljud på låtarna jag lyssnade på. Jag såg i ögonvrån att telefonen blinkade konstigt men tänkte att det berodde på att mikrofonen satt i utan hörlurarna. Jag avslutade msn och böjde mig ner efter telefonen. Den var blöt. Jag hade gett den en simtur i de två centimeter té som fanns kvar i koppen. "SATANS JÄVLA KUKHELVETE!!!!!!!!!!" Den värsta svordom jag någonsin yttrat offentligt för att visa på tyngden av den känsla som genomborrade min kropp och själ. (Jag ska inte gå in i deltalj på hur jag gick tillväga för att få fukten att dunsta, men metoden innehöll en kokplatta och ett durkslag, somliga är ofeminina och äger ingen hårtork)

      goes              är en urdålig                                                  kobination (även om det var mindre te i koppen då det begav sig)

Nu kämpar jag på med min gamla byggjobbartelefon och hoppas på det bästa. Säkra källor har rått mig att inte försöka sätta på telefonen på några dagar, för då kan det bli kortslutning. Be med mig att den vaknar upp ur komat och inte drunknat eller fått allvarliga hjärnskador!

Jobbiga människor

Vad gör man när man möter personer som man verkligen inte klarar av? Vissa människor triggar igång något inom mig som gör att jag får alla taggarna ut och inte kan vara trevlig mot dem. Det finns två personer som får det att klia i hela min kropp, och som jag inte kan undvika att vistas i samma rum som. När jag blir sådär ilsk mot vissa personer kan jag känna mig som en elak häxa som bara ser saker från ett perspektiv. Och när jag väl börjat störa mig på en person har jag svårt att få bort känslan han eller hon skapar hos mig. Kanske beror det på att jag är långsint. Jag är det bara i vissa fall och det är inget jag är stolt över hos mig själv. Men jag tror också att jag stör mig på somliga personer just för att de är så jobbiga. Jag väljer mina offer med omsorg. Oftast är det människor som inte har en känsla för människor runt omkring sig, som verkar lite för nöjda med sig själva och som har ett överlägset uttryck.

                    

Men vad gör man? Jag vill ju inte låta dem begränsa mitt liv genom att göra mig sur och irriterad  En klok klasskompis sa något i stil med att man får se det som att dessa jobbiga personer finns där för att man ska får träna på dem. Det kanske är det som är lösningen. Att se dem som försökskaniner som jag får träna mina sociala skillz och mitt tålamod på.

Gröthjärna

Jag känner för att vräka i mig godis och krypa ner i sängen, djupt ner under täckets värmande hölje. Men jag har inget godis hemma, och har lovat bort mig till en god väns firande av klamydiadagen (det innehåller inget SNUSK! ber jag att får tala om för snuskpolisen som hemsöker min blogg). Får se hur kvällen artar sig, just nu känner jag för att banga TCC, AKA The Chlamydia Celebration. Orkar inte läsa mer i alla fall. Har gjort en oerhört disciplinerad kraftansträngning och skrivit 3/4 på en av mina hemtentor så nu anser jag att dagens pensum när det gäller akademiskt tänkande är slutfört. När jag har skrivit ett tag blir det bara som gröt kvar i huvudet. Det är som att hjärnan fokuserar sig till max för kraftansträngningen att forma tankar till tentor och sen brakar allt ihop. Kvar blir ett enormt godissug. Jag formulerar detta blogginlägg med stor svårighet, det är därför det blir lite märkligt, känns som att det får en ton av sinnesrubbning, men mitt tillstånd är övergående, det vet jag av erfarenhet.

                         
                         Min hjärna 2008-09-15, kl 16.16.

Nu ringde telefonen och jag blev medlurad på någon slags promenadliknande verksamhet. Ska klä på mig tre tjocka tröjor och fyra varma vantar för att hålla kölden på rätt sida kläderna. På hemvägen ska jag nog köpa lite gott (visst är "gott" det trisstaste ordet för godis?)

Blingblingorgie

Vi hade en lajbans kväll igår. Blev riktigt peppad på att spela mer skivor. Det var blingblingtema på partajet vi gästade. Dock dinglade inte mycket bling på dansgolvet som istället tyngdes av en ihållande svettlukt. Den gav inte vika trots att vi langade "Bring 'em out". Till tröst (och i väntan på den mäktigaste blingblingfesten) har jag blingblingsurfat den senaste timmen. Här är några av mina favoriter till inspiration för framtida blingare (ni är fler än ni anar).

                                            



Förskräckande fakta

Ibland undrar jag vad det är för värld jag lever i och vad som krävs för att få den på rätt köl. Några förskräckande fakta hämtat från America Vera-Zavalas "Global rättvisa är möjlig" (2001):

Förmögenheten för de tre rikaste människorna i världen är lika stor som de 48 fattigaste ländernas samlade BNP.

Av världens 100 största ekonomier är 52 stycken multinationella företag.

1996 betalade Afrika 30% mer i räntor och amorteringar på utlandsskulder än kontinenten fick i bistånd.



I väntan på frukost



Ikväll blir det åka av. The Ruffneck Crew ska spela skivor på Ingen är illegals hiphopfest till stöd för flyktingar. Det lutar åt att det blir guldtightsen på även denna lördag. De har legat i karantän hela sommaren eftersom klibbfaktorn plastmaterialet medför inte riktigt lämpar sig för heta nätter.

Men just nu väntar jag på att Leon ska vakna så jag får hugga in på den utsökta frukost som väntar bakom skåpluckor och kylskåpsdörrar. Jag slurpar på ett glas vatten så länge för att hålla magsäcken på en lagom nivå. Medan jag väntar läser jag om sociala problem. Finns roligare prylar att sysselsätta sig med en lördagsmorgon, men om jag ska få ihop mina två hemtentor på en utan mig själv godkänd nivå krävs att jag tar mig samman en smula.

Vi åkte taxi hem igår. Det var andra gången i mitt liv jag for med taxi genom Stockholm utan att vara på väg till en flygplats. Jag är inte så mycket för utgifter som inte är nödvändiga - och SL brukat ju ställa upp hela natten, även om jag tillbringat en del tid i väntan i mörkret på busshållplatser och i skränet på tunnelbanestationer. I vilket fall hamnade vi i en hybridbil som hade både el- och bensinmotor. Var intressant att höra om hur den fungerande och kändes skönt i magen att rulla över västerbron utan att skita ner miljön mer än nödvändigt.

Nu ska jag återgår till litteraturen...

Varelser som borde flyttas till fångläger i Sibirien*


Pensionärer som rör sig i kollektivtrafiken under rusningstid. De har hela dagen på sig och väljer att ta tuben (och blockera rulltrapporna) just när alla människor med riktiga liv är ut och rör på sig.

Pensionärer som inte förstår hur man betalar med kort och därmed blockerar kassan i mataffären 5x den tid det tar för oss andra.

Bebisar som skriker i offentliga lokaler.

Föräldrar som tror att deras bebis är drottningen av Saba och att min högsta önskan är att flytta på sig när hon kommer med sin kortege (AKA barnvagn)
 
                         
      Såhär ser en drottning ut..........................................inte så här



Emos och indiepoppare - de gör världen så mycket deppigare

Alla turister i Stockholm, speciellt de som åker buss 47 till Skansen och inte förstår att man inte kan bryta laserstrålen vid dörren om man vill att bussen ska åka.

Universitetslärare som har med böcker de skrivit själva på litterturlistan till sin kurs

Personer som predikar om självklarheter, typ  och "det är viktigt att betala in pengar till bostadskön om man vill ha en lägenhet...!" (den ska jag inte ha äran för eftersom jag snott den från Gangsta-Manda) 

Personer som delar med sig för mycket oväsentlig information om deras liv innan man lärt känna dem. Vi vill inte veta vad din man har för skostorlek och vad dina dagbarn föredrar för maträtter! (inte heller denna kan jag ta åt mig äran för, den är Emelies)

Katter som tror att jag vill gosa med dem/klappa på dem.

Hundar som tror att jag vill bli slickad, samt luktar illa.


*för undvikande av missförstånd som kan vara obekväma för en blivande socionom vill jag tydliggöra att fångläger i Sibirien är en metafor för att jag stör mig på dem.

Önskelista

Lite lagom bakis efter gårdagens vilda kväll som innehöll en del vin (jag dricker inte bara öl)!, en galen kvinna fast i en hiss, två poliser, en skrikande man med gipsat ben, ett vält stearinljus och spya i trappan, sitter jag och försöker samla mig för dagens pensum. Just nu önskar jag mig:

Simultanförmåga när det gäller läsning, det vill säga att kunna läsa två böcker på samma gång
Ett gäng nya trosor -  senaste dagarna har två av mina gamla trotjänare fallit i bitar.
Nya strumpor - så jag slapp dissa några varje morgon innan jag hittar ett par utan hål.
Ett paket grapefruktjuice - vatten på morgonen är inte lika kul.
En salamimacka - mmm...
En ny förstärkare - vore soft att får höra mina vinyler på högre volym.
Att min toalett har städat sig själv när jag kommer hem i eftermiddag.
Att en fantastisk festlokal, billig också, uppenbarar sig.

Men om det kom en god fé skulle jag antagligen önska mig något av det gamla vanliga - att kunna bli osynlig, att kunna flyga, eller att kunna tala alla språk.

Pannkaksmak och maktaspekter

Ekonomisk student som jag är springer jag fram och tillbaka mellan datorn och spisen. Det är pannkaksmakningstime, allt för att spara tior på morgondagens lunch.
  
                                 

De senaste timmarna har jag och två trevliga kursare förberett morgondagens seminarium om makt och övervakning utifrån Foucaults "Övervakning och straff". Vi kom fram till ett intressant upplägg som inbegriper ommöblering, Kraftwerk-musik, filmvisning och gatukonst. Ska blir riktigt kul att se om gruppen nappar på våra delikata diskussionsfrågor. Bland annat ska vi ta upp arkitektur och den materiella miljöns makt över människan. För visst formas vi efter rummen vi vistas i? Deras utseende har makt över våra rörelsemönster, och det påverkar oss djupare än vi tänker på, tror jag. Vi ska också försöka oss på att jämföra den övervakning och buggning Stasi ägnade sig åt (utifrån filmen "De andras Liv") med den signalspaning som möjliggörs av FRA. Vad är skillnaden mellan att gå in i någons hem och preparera det för avlyssning och att lyssna på någons telefonsamtal eller kontrollera hennes mejl?

     
                                                                                                   gatukonst av Banksy


Nu ska jag smeta sylt och rulla ihop mina mästerverk från stekpannan.

Peace!

Vilken kulturhelg!

Betnér i fredags. Bahamadia, Roxanne Shanté och DJ Shortee igår och så Drottningens Juvelsmycke idag. Och så har jag lyckats klämma in Sex and the City filmen på det.

Konserten på Yes! var FET. Det var så underbart att se tre tjejer på scenen och känna hur de knäckte. För mig som tjej betyder det mycket att se kvinnor som är grymma, inte för att jag tvivlat på att tjejer kan, utan som inspiration och livspepp. Bahamadia fyllde scenen som en översteprästinna. Vi stod längst fram, jag kunde känna hennes doft som pustar av rökelse. Hon rappade med glöd och pondus. Jag bara gapade och visste inte hur jag skulle hantera mina känslor. Roxanne Shanté rockade, full av energi. Hon visste hur man får fart på en konsert. Bland det coolaste med henne är att hon är doktorand i psykologi om jag förstått rätt. DJ Shortee var mäktig hon med. Hennes skillz knäcker de flesta snubbar jag sett snurra plattor. Och, till skillnad från många dj:s har hon fattat grejen med vilka låtar som funkar på ett dansgolv. Man langar inte en powerballad efter Next Episode som somliga gör.
 
           

Fyra timmar Juvelsmycket idag. Almqvists pjäs är en av mina absoluta favoriter, både på grund av det androgyna temat, textens skönhet och berättelsens dimensioner. Dramatens uppsättning lämnade dock endel att önska vad gäller skådespelarprestationer, men scenografin var otroligt vacker. Fyra timmar kändes först skräckinjagande. Men som Emelie klokt påpekade på hemvägen är det viktigt att våga lägga fyra timmar på något helhjärtat, speciellt i dagens samhälle där det lätt korta youtubeklipp och stress mellan grejer som ska göras.
         

Nu har vi ätit linssoppa och gott ekologiskt bröd. Mums!

Musiksmak avslöjar vem du är?


Från dn.se 5 sep 2008 17:10

  Foto: Scanpix (Montage)
Vem är du?
 

Vilken musik föredrar du? Enligt ny forskning från psykologiinstitutionen vid Heriot Watt University i Edinburgh avslöjar din musiksmak vilken sorts person du är. Här är hela listan:



• INDIEPOPAREN: Har låg självkänsla och arbetar inte särskilt hårt. Inte heller särskilt snäll eller generös. Är kreativ.

• ROCK'N'ROLL: Hög självkänsla och väldigt kreativ. Hårt arbetande och tillfreds med sig själv. Varken snäll eller generös.

• BLUES: Hög självkänsla. Kreativ. Utåtriktad. Till freds med sig själv.

• KLASSISK MUSIK: Hög självkänsla. Kreativ. Till freds med sig själv. Inte särskilt utåtriktad.

• HEAVY METAL: Väldigt kreativ. Till freds med sig själv. Inte särskilt utåtriktad. Inte någon arbetsmyra.

• REGGAE: Hög självkänsla. Kreativ. Utåtriktad. Vänlig. Generös. Till freds med sig själv. Ingen arbetsmyra.

• COUNTRY: Väldigt hårt arbetande. Utåtriktad.

• DANS: Kreativ. Utåtriktad. Inte snäll. Inte generös.

• HIPHOP: Hög självkänsla. Utåtriktad.

DN

Källa: Independent.

 

Hahaha!!!!! Men jag undrar hur studien har gått till och hur vetenskaplig den är.

 
 

Betnérbeundran

Jag är lite kär i Magnus Betnér, väldigt asexuellt dock, det är hans konst jag är intresserad av. Fick följa med och bära kamerastativet när Leon filmade hans nya show igår. Jag har inte sett någon annan komiker som så brutalt bryter ner fördomar och märkliga åsikter till vad de egentligen är - konstruktioner och förstoringar i människors huvuden. Han pekar på verkligheten som den är och skapar tanketrådar att spinna vidare på.

                      

Fan, nu svalde jag en äppelsnopp. Eller vad heter det egentligen - pinnen som äpplet suttit fast i trädet med? Kan inte komma på något annat ord. Snusk! Jag blev så i gasen när jag tänkte på Betnér att jag tappade fokus från äpplet jag mumsade på och vips kände jag snoppen glida genom halsen. Är det farligt? Kan den fastna? I blindtarmen?

Ikväll är det tidernas konsert - Bahamadia och Roxanne Shanté! Yes!!!





Lunchtankar

Jag slurpar och knaprar i mig min lunch bestående av youghurt med jordgubbssylt och knäckebrödmacka med fetaost, tomat och basilika. Ett ägg till dessert. Har inte tid att laga seriös mat, måste läsa Foucault och klura ut idéer till ett seminarium om makt.

Jag har kirrat praktikplats idag. Vill inte avslöja för mycket, men det innefattar arabiska toner och samtal om islam. Känns bra att knyta ihop säcken - jag inledde ju in "akademiska karriär" med 20p i islamologi. Jag är pepp som bara den!

De senaste dagarna har det varit battle i min musikspelare. En kamp mellan den tysk-sudanesen Samy Deluxes gangstarap och den franska rapgruppen Snipers lite lugnare toner. Det lutar åt att tysken vinner - i allafall knäcker albumtiteln Deluxe von Kopf bis Fuss fransmännens Trait Pour Trait. Samy deluxe har väl också ett försprång genom att jag i alla fall har en chans att förstå vad han snackar om - jag känner mig så mallig när jag förstår en refräng. När det gäller Sniper kanske jag anar vad några ord i varje låt betyder.

Torkrum på 19 kvadrat

Jag hade tvättid imorse. Ut i trapphuset klockan åtta på morgonen, riktigt i ottan för mig vars tidigaste föreläsningar börjar klockan nio. Det finns sex tvättmaskiner fördelade på tre tvättider, vi är alltså flera som tvättar samtidigt. När mina första maskiner snurrat klart visade det sig att en yngling hängt sin tvätt i torkskåpet som hör till min tvättid. Så jag hängde mina blöta paltor i "hans" skåp. Men när jag senare skulle hämta upp mina nytorkade plagg visade det sig att torkskåpet var paj - det sprutade bara kall luft ur fläkten. Mina kläder var fortfarande blöta. Så jag har haft fuktig tvätt över hela mina 19 kvadrat idag. Vardagsproblem!

Dualism

Jag och Lellan har kört frågesport hela kvällen i ett desperat flyktförsök från våra högar av kurslitteratur. Vi är riktiga nördar när vi sätter den sidan till. Vi avverkade kategorier som "franska revolutionen", "andra världskriget", "gissa kändisen", innan vi deppade ihop i förtvivlan över att våra skillz i USA:s delstater inte sitter där de en gång satt. Det är kunskap som måste underhållas, men vi är bra mycket bättre nu än när vi en gång började battla om vem som lärt sig delstaterna bäst. Höjdpunkten på karriären var när Lellan vann över experternas expert - "Farbror Anders" - som kan det mesta i de flesta kategorier, men tydligen inte USA:s delstater lika bra som min duktiga lillasyster.

Nu blir detta ett sånt där nördigt inlägg som min nördkompis försöker få mig att undvika med tanke på min image, så jag bättrar på bilden av mig genom att klistra in en bild på coolingarnas cooling: Mc Lyte, med färgsprakande Brooklyn-graffiti i bakgrunden.



RSS 2.0