En alldeles utsökt dag

Har just sagt hejdå till Amanda och Josefin efter en dag fylld av god mat. Först var det grillning i Tanto med fina vänner. Engånggrillen var till bredden fylld av cournfilé, paprika, aubergine, chaminjoner, tomater och squash. Det smakade gudomligt och vi sträckte ut oss på klipporna i suktan efter sommarens sista solstrålar. En liten pojke klev ned i vattnet med tröjan på och vågade sig en bit från strandkanten. Två getingar våldgästade vännernas läskburkar och utkämpade sin sista strid mot en gaffel och en skosula. Vi diskuterade våra boendesituationener: Vilken del av stan är den ultimata boplatsen - Bagarmossen? Blackeberg? Kristineberg? Med Elin frånvarande var det ingen som nämnde Söder. Själv trivs jag ganska bra i Vasastan tills vidare även om jag gärna skulle husera på några fler kvadratmeter.

Sen blev det vandring över västerbron till Daglivs och vidare till min enkla lya. Vi kokade en soppa av spenat, gröna ärter och kokosmjölk. Mums! Till efterrätt smaskade vi i oss mängde av pannkakor med björnbärssylt, jordgubbssylt och äpplemos i en härlig röra. . Jag åt sex stycken - och då hade jag slurpat i mig två portioner soppa innan. Sol och promenad hade skapat stor aptit.

Mellan soppa och pannkakor lekte vi "pest eller kolera". "Vad skulle du helst - alltid lukta vitlök eller alltid lukta svett?" "Vem skulle du helst vara - vara Marilyn Manson eller Robert Wells?"  "Vad skulle du helst - bara ha sex med folk under tjugo eller bara ha sex med folk över femtio?"

Summan av dagen är att jag inte läste ett enda ord i min akademiska litteratur. Sitter och känner mig avslappande medan jag smuttar på en kopp grönt rättvisemärkt chaité med ekologisk honung i. Slank ner en och annan lyxprodukt under turen runt Daglivs. Har svårt att hålla mig ifrån de fina förpackningarna och goda smakerna. Och nu fanns det endel csnpengar på kontot.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0